De Slootshow: over leven in het water

_1020855_1020907      De Slootshow biedt zowel kinderen als volwassenen op aantrekkelijke wijze de gelegenheid een duik te nemen in de onderwaterwereld van sloten, beken, rivieren etc in dePic 101 buurt.

 

 

 

 

 

 

De eindeloze variatie in planten- en dierenlevens is boeiend _1020898genoeg om een ochtend of middag mee te vullen.

Dit kan buiten, in het ‘veld’, maar ook binnen in een school, buurthuis, op een camping of als onderdeel van een feestje!

BINNEN

De show begint met een videopresentatie. Er wordt ook een overzichtelijke opstelling met levende dieren gepresenteerd, bij voorkeur uit de eigen omgeving. Uiteraard wordt alles voorzien van een deskundig en enthousiast commentaar van presentator waterbioloog dr. Dirk Platvoet. Het publiek heeft de middelen om alles wat nodig is goed te kunnen bekijken tot zijn beschikking. Met behulp van zoekkaarten kunnen planten en dieren op naam gebracht worden.

BUITENLooschool

Op de oever van een sloot of ander water wordt een aantal kijkbakken geplaatst die ter plekke worden gevuld met ter plaatse verzamelde dieren en planten. Deelnemers mogen ook zelf met schepnetten aan de gang! En ook hier kan met behulp van microscopen en loupes bekeken worden wat de ‘vangst’ inhoudt.

DUURLooschool 3

De duur van de show wordt in overleg vastgesteld. Een ‘doorlopende voorstelling’ zoals bij evenementen, is ook mogelijk.

Bel of mail ons maar voor meer informatie: info@destolp.com of 0653179678 / 0622834272 kreeft aan vingersalamanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>