BellJar Miniatures

P1120648

In 1992 startte Dienke met haar poppenhuiswinkel voor Grote Mensen. ‘De Stolp’ werd al snel een begrip in miniatuur minnend Nederland en ver daarbuiten. Poppenhuizen uit de werkplaats van Dirk vonden hun weg over de gehele wereld. Niet eerder werden er mooie, authentieke 1:12 miniaturen van Hollandse huizen ontworpen en gemaakt. Innovatief als het bedrijf altijd is geweest ontwikkelde het ook de eerste gelaserde huizen. Van het kleine Zaanse huisje ‘Aan ‘t Glop’ (hier in 1:144) werden er duizenden verkocht.  In 2006 besloot Dirk dat het tijd werd voor iets anders en stopte de productie van de huizen, maar omdat er toch steeds vraag bleef naar de mooie huizen van ‘de Stolp’ pakt hij de draad in 2017 weer op.

Inmiddels was de collectie bijzondere miniaturen, zowel handgemaakt, hand-vermaakt als ingekocht op beurzen in binnen- en buitenland van Dienke dusdanig gegroeid dat zij het miniatuuronderdeel van ‘de Stolp’ voortzette als ‘BellJar Miniatures.’ Andere bezigheden zorgen ervoor dat die activiteiten al jarenlang op een laag pitje staan, maar het bloed kruipt….Veel van haar werk bestaat uit unica. Een enkele keer neemt ze deel aan (on-line) beurzen. Haar werk is te koop op Etsy.

Belljar Miniatures is exclusief importeur voorde mooie papieren kits van Papermini’s  uit de Verenigde Staten. Op die pagina kunt u bestelnummers vinden & doorgeven aan belljar@destolp.com. NL prijzen zijn uiteraard anders dan de vermelde dollarprijzen bij de kits.

Ook complete roomboxes behoren tot de collectie. Mail of bel 0653179678 voor informatie.

A very small choice: 

_MG_3225

TotheLoo

_MG_3229

Still writing

 

_MG_3232Happiness is……

_MG_3234 _MG_3233Too much to choose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>